SASSCup is te Pre-Orderen!


SASSCup is te Pre-Orderen!

Pauwel Kwak koetsierglas
Het Pauwel Kwak koetsierglas.

ZuidOostZorg heeft de eerste 150 bekers al besteld. Maar dat niet alleen, ZuidOostZorg heeft de SASSCup vanaf het begin gesteund en gemotiveerd! Het begon allemaal in het Excellentieprogramma van 2016. Dit programma tussen ZuidOostZorg, Philips Innovatiecluster, Friese Poort en Friesland college motiveert studenten om ‘’out of the box’’ te denken om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken voor in de zorg.

Bedenkers Jelmer de Jong en Joas Nicolai sloten zich aan om een nieuw product te bedenken. Het thema van het product? Drinken. Na veel ideeën en overleg was er dan beslist om iets te bedenken voor alle mensen die problemen hebben met het drinken door trillende handen. Dit kon komen door bijvoorbeeld Parkinson of MS. Het groepje had al een paar dingen op het moodboard gezet. gyroscopen? Deksels? Deze oplossingen waren te voor de hand liggend of te duur. Tot het eerste idee voor de huidige SASSCup kwam, een koetsierglas?

Dat klopt, het idee van de SASSCup is ontstaan door een Pauwel Kwak koetsierglas. Door de bol aan de onderkant van het glas is het knap lastig om iets te knoeien. Het team dacht: waarom niet in een beker? En dat is precies wat er is gedaan bij het eerste concept: het lange bovendeel van het koetsierglas werd afgeknipt en het overblijfsel werd in een beker geplaatst… voilà!

Enkele producten van de eerste reeks prototypes van SASSCup (incl. een gyroscoopidee links)

Natuurlijk was dit pas het begin van dit leuke idee. In 2017, toen het excellentieprogramma bijna voorbij was, waren de reacties van ZuidOostZorg zo positief dat 2 heren van het groepje dachten ‘’hier moeten we iets mee gaan doen!’’. Deze 2 heren zijn natuurlijk Jelmer en Joas. Ze hebben vervolgens de eerste stap gezet om van de SASSCup een prachtig eindproduct te maken. Een plastic molding bedrijf toonde interesse in het product, Elzinga & van der Krieke (kort EvdK). Dit was de start van een nieuwe samenwerking! De 2 heren hebben zich vervolgens in april 2017 ingeschreven bij de KvK onder de bedrijfsnaam ‘’Jonic Solutions’’. Het echte werk kon nu beginnen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *