Hoe werkt de SASSCup nou eigenlijk?


Hoe werkt de SASSCup nou eigenlijk?

De SASSCup heeft zijn functie te danken aan het Pauwel Kwak glas. Die mooie bol van het Pauwel Kwak glas in de beker was natuurlijk een leuk idee om knoeien te voorkomen. Dan volgt de vraag, hoe ga je zoiets werkend maken? Dit bleek een hele uitdaging voor het team. Er zijn veel ideeën rond de tafel gegaan over hoe en wat we kunnen doen om de SASSCup zo perfect mogelijk te maken.

Het eerste SASSCup concept dat mogelijk te maken was. Dit concept is ook gebruikt bij de eerste test (zie: https://www.youtube.com/watch?v=supI7blt-OA )

Het inzetstuk met de tunnels, een lastig product!

Het eerste idee was om de bolvormige binnenkant modulair te maken. Dit betekende dat de binnenkant uit de buitenkant kon worden gehaald. Ook zou de binnenkant uit 2 delen bestaan, zodat deze tegen elkaar kunnen klikken en vervolgens in de beker geschoven konden worden. Zo kon je de beker ook afwassen of in de vaatwasser doen.

Nu kwam het volgende probleem. ‘’Als je beker half leeg is, hoe moet je dan een slok uit zo’n bol nemen?’’ Het eerste idee was enkele tunnels van de bol tot de bovenkant van je beker, zodat je daardoor je drinken helemaal op kan drinken. Een leuk eerste idee, maar toch best complex!

Met dit ontwerp hebben we de eerste mensen kunnen overtuigen dat we op de goede weg zijn naar een fraai product waar veel mensen baat bij hebben. Na enkele shows en demo’s was Jonic Solutions enthousiast om dit project uit te werken tot iets moois! Natuurlijk is ons ontwerp nog vele malen veranderd voordat we waren waar we nu zijn. Daar volgende week meer over. Bekijk ons huidige ontwerp ook in de webshop. https://www.sasscup.nl/webshop

Share this post

Geef een reactie